Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Takiej domowej pizzy ze szparagami powinni spróbować wszyscy wielbiciele kuchni włoskiej! Zaczynamy od wyjątkowego, twarożkowego ciasta na proszku do pieczenia. Dalej klasyka: gotowane szparagi, paseczki szynki i tarty żółty ser-i do pieca. Podajemy na gorąco lub na zimno, z Ketchupem WINIARY. A jeśli coś zostanie, można potem podgrzać w mikrofali lub opiekaczu. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu! Pamiętaj też, że to nie jedyny przepis na pizzę. Wypróbuj jej wersję z bliskiego wschodu i przygotuj tureckie pide.
Wymieszaj dokładnie mąkę, twaróg, olej, jajko, proszek do pieczenia i sól. Zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj i przełóż do natłuszczonej masłem tortownicy.
Oczyść szparagi, gotuj w posolonej wodzie przez 8 minut. Przelej zimną wodą i odsącz.
Szynkę pokrój w paski.
Na cieście ułóż paski szynki i szparagi. Całość posyp serem.
Piekarnik nagrzej do 200 st. C. Pizzę piecz przez 20 minut.
Pizzę podawaj z sosem włoskim, ketchupem lub salsą.